vineri, 6 mai 2016

Geta traieste la altitudine pe Pico de Orizaba! Nou Record Mondial de varsta

Comunicat de Presa
Alpinista Dor Geta Popescu stabileste un nou record mondial pentru Pico de Orizaba, cel mai inalt vulcan din America de Nord



CIUDAD de MEXICO, MEXIC, 6 Mai 2016: Alpinista romanca Dor Geta Popescu a atins joi, 5 mai 2016, ora locala 11.30 varful celui mai inalt vulcan din America de Nord, Pico de Orizaba, avand o inaltime de 5636 de metri. Pentru Geta este a cincea reusita in Circuitul 7 Vulcanoes al celor mai inalti vulcani de pe fiecare continent.

Reprezentanta a Federatiei Romane de Alpinism si Escalada si membra a Altitude ExpeditionsTeam, Dor Geta Popescu in varsta de 12 ani devine astfel cea mai tanara alpinista din lume care incheie cu succes ascensiunea vulcanului mexican.

Pico de Orizaba este cel mai inalt munte din Mexic si al treilea cel mai inalt munte din America de Nord, dupa Denali (anterior denumit McKinley) din Alaska, Statele Unite ale Americii si Logan din Canada.

„1300 metri diferenta de nivel parcursi in mai putin de 5 ore, un traseu abrupt cu trecere de la gol alpin si stanca la o faleza cu roca erodata de ghetarul tocmai retras. Dupa parcurgerea ghetarului care imbraca conul vulcanic, am iesit pe creasta craterului. Totul intr-o succesiune rapida pe o ruta solicitanta, insa deosebit de frumoasa, care a culminat cu varful si panorama superba care s-a deschis in fata mea. Extaz... la altitudine!” – a declarat Geta.

Dor Geta Popescu este legitimata la sectia de performanta in alpinismul de altitudine a Clubului Sportiv Montan Altitudine. Prin reusita din Mexic confirma inca o data pregatirea si forma sportiva de exceptie demonstrate cu trei luni in urma cand a obtinut primul rezultat deosebit din anul 2016.  Pe 6 februarie a escaladat varful Aconcangua de 6960 de metri, cel mai inalt munte din afara Asiei, stabilind un record mondial de varsta pentru acest munte.

Dor Geta Popescu continua expeditia de record mondial „America de Nord 2016”, urmatorul obiectiv fiind escaladarea „gigantului” Americii de Nord situat in apropierea cercului polar – varful Denali. Cu o altitudine de 6190 de metri, Denali este al treilea cel mai inalt varf din Circuitul 7 Summits (cele mai inalte varfuri de pe fiecare continent), dupa Everest (Nepal) si Aconcagua (Argentina).

Expeditiile de record ale Getei sunt, fara indoiala, un “Produs in Romania”, organizate de Altitude Expeditions Team si sponsorizate de brandurile REGINA MARIA Reteauaprivata de sanatate, Mures SRL, Roger Utilaje, Strindberg.ro - professionalsportswear, Redis Nutritie, Celadrin.ro – pentru ca iubesti miscarea, F64 si Circuitul 7 Munti din Gradina Carpatilor
           

Despre Dor Geta Popescu


Dor Geta Popescu este legitimata la Clubul Sportiv Montan Altitudine afiliat Federatiei Romane de Alpinism si Escalada si membra a Altitude Expeditions Team.

Expeditiile de record ale Getei Popescu in Circuitele 7 Summits si 7 Volcanoes sunt incluse in calendarul competitional al Federatiei Romane de Alpinism si Escalada.

Este componenta a Lotului National de Escalada copii, avand titluri de campioana nationala la categorii de varsta, clasari pe podium la competitiile Balcanice si Concursurile de Grand Slam Europene.

De la varsta de 10 ani reprezinta Romania in expeditii in munti inalti, stabilind, la momentul ascensiunilor, recorduri de varsta:

  • 6 Recorduri Mondiale de varsta in alpinismul de altitudine: Ararat, Damavand, Sabalan, Ojos del Salado, Aconcagua, Pico de Orizaba
  • 1 Record European de varsta pe Elbrus
  • Cea mai tanara alpinista din Romania pe Kilimanjaro
  • 3 titluri Campioana Nationala la escalada
  • 2 distinctii Alpinistul Anului ca membra a Lotului National
  • 1 distinctie Aplinistul Anului 2016 pentru Alpinism de Altitudine

Circuitul 7 Volcanoes este format din cel mai inalt varf vulcanic de pe fiecare continent:
  • Damavand, 5610 m, Iran                       28 august 2014
  • Kilimanjaro, 5890 m, Tanzania               16 iulie 2015
  • Elbrus, 5642 m, Rusia                          15 august 2015
  • Ojos del Salado,  6893 m, Chile             8 decembrie 2015
  • Pico de Orizaba, 5636 m, Mexic          5 mai 2016
Giluwe, 4368 m, Papua Noua Guinee     octombrie 2016
            Sidley,  4285 m, Antarctica                    ianuarie 2017 

Circuitul 7 Summits este format din cel mai inalt varf de pe fiecare continent:
  • Kilimanjaro,  5890 m, Tanzania              16 iulie 2015
  • Elbrus, 5642 m, Rusia                          15 august 2015
  • Aconcagua,  6960 m, Argentina             6 februarie 2016
Denali, 6190 m, Alaska                         mai 2016
Carstensz, 4884 m, Indonezia               noiembrie 2016
Vinson, 4892 m, Antarctica                   ianuarie 2017 

Everest, 8848 m, Nepal                        iunie 2017




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu